Принцип приготування кави в гейзерній кавоварці був винайдений в 1833 Самюелем Паркером, але тільки через 100 років в 1933 гейзерну кавоварку під назвою “Мока Експрес” запатентував італійський промисловець Альфонсо Біалетті і налагодив її масове виробництво.

Гейзерна кавоварка – пристрій, що складається з 3 частин верхньої, нижньої та фільтра. У нижню частину заливається вода, у фільтр засипається кава, верхня частина призначена для готового напою. Потім кавоварка ставиться на плиту. Вода починає закипати, під дією тиску вона надходить у фільтр з кавою, обробляє її, потім по трубці у верхню частину кавоварки надходить готовий напій. Процес приготування кави у такий спосіб нагадує виверження гейзера, від сюди і назва гейзерної кавоварки.

Як смачніше приготувати каву у гейзерній кавоварці

Як готувати правильно каву в гейзерній кавоварці, дивиться наші поради:

  1. Беремо гейзерну кавоварку, кавомолку, зерна, ложку та воду. Якість води сильно позначається на смакових якостях готової кави. Тому воду потрібно брати лише фільтровану.
  1. Розберіть гейзерну кавоварку.
  2. Налийте фільтровану воду в нижню чашу до позначки або залийте стільки води, скільки вміщує ваша чашка кави.
  3. Перемелюємо каву. Для гейзерної кавоварки підходить кава середнього помелу. Якщо візьмете каву сильного помелу, то кава буде гіркою. На 1 кухоль необхідно 1,5-2 ложки кави.
  4. Засипаємо у фільтр перемелену каву. Сильно утрамбовувати каву не потрібно, оскільки вода може не пройти через неї.
  5. Зберіть усі частини гейзерної кавоварки та поставте на вогонь або підключіть до електроживлення.
  6. Вам потрібно не пропустити момент і прибрати кавоварку з плити або вимкнути від електроживлення, коли вода закипає і піднімається пара. Найголовніше в будь-якому приготуванні кави – не доводити воду до кипіння! Інакше ви ризикуєте отримати гіркий і кислий напій.
  7. Не забувайте експериментувати. До готового напою можна додати молоко, морозиво, вершки, корицю, тертий шоколад, згущене молоко.
Як смачніше приготувати каву у гейзерній кавоварці

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *