Мікрохвильова піч – електричний прилад, який призначений для розігріву, розморожування та приготування їжі за допомогою електромагнітного випромінювання дециметрового діапазону.

Винайшов цю чудо-техніку американець Персі Спенсер і в 1946 запатентував свій винахід. Перша у світі свч-піч була випущена в 1947 і використовувалася виключно для розігріву їжі в солдатських їдальнях та їдальнях військових госпіталів. Але НВЧ-піч була в кілька разів більша за ту, що ми звикли бачити. Серійне виробництво почалося 1962 року японською фірмою Sharp. Тоді попит на неї був невисокий, проте сьогодні вона надійно прописалася в нашому житті. Мікрохвильова піч спрощує приготування їжі будь-якій господині на кухні.

Але є цікаві поради про речі, які не можна розігрівати у мікрохвильовій печі.

Що не можна ставити в мікрохвильову піч?

  1. Металевий посуд. Електромагнітні хвилі не зможуть дістатися їжі через металевий посуд і ваша їжа залишиться холодною.
  2. Не можна ставити посуд із “золотою облямівкою”, тому що навіть ця золота вузька смужка дуже сильно нагрівається, що здатна зруйнувати посуд.
  3. яйця. Вони у вас просто вибухнуть. Але якщо ви зробите невеликі дірочки в шкаралупі, вам вдасться цього уникнути.

Що не можна ставити в мікрохвильову піч?

  1. Сосиски із плівкою. Але якщо плівку знімете або проткнете вилкою, то можна.
  2. Герметично закритий посуд. Через тиск, що створюється всередині банки, вона може вибухнути.
  3. Воду. Вона може нагрітися понад 100 градусів, перегрітися. Коли ви візьмете склянку до рук, вода може вилитися назовні та обпалити руки.
  4. Також не можна запускати порожню мікрохвильову піч.
Що не можна ставити в мікрохвильову піч?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *