Кава-напій, який радує нас вранці своїм ароматом, бадьорить і піднімає настрій. Але, щоб кава вийшла смачною та ароматною, потрібно знати кілька простих правил які розповідає культура України.

  1. Каву заварюють у мідних турках. Турка має бути чистою.

Як правильно варити каву в турці?

  1. Вода має бути холодною і фільтрованою, не з крана. Знадобитися 40-50 мл води для тих, хто любить неміцну каву, можна додати 100 мл води.
  2. Каву молоть потрібно безпосередньо перед приготуванням. Краще використовувати каву тонкого помелу. 2 чайні ложки на кухоль кави.
  3. Турку перед засипанням мелених кавових зерен потрібно нагріти на вогні.
  4. Потім засипаємо мелену каву, наливаємо воду, для тих хто любить солодку каву, додаємо цукор і заважаємо до того, як поставимо на вогонь. На вогні кави не треба заважати! Вогонь має бути слабким.

Як правильно варити каву в турці?

  1. Каву не потрібно доводити до кипіння, як тільки пінка починає підніматися до країв, каву потрібно зняти з вогню. За бажанням, можна зняти з вогню на 6-7 секунд і знову поставити на вогонь, дочекатися, поки шапочка почне підніматися, потім знову прибрати з вогню. Таку процедуру можна повторювати 2-3 рази.
  2. У кружки налити окріп на 10-15 секунд, щоб вони прогрілися. Потім зливаємо воду і заливаємо приготовлену каву.

Чекаємо 1-2 хвилини, поки частки кави сядуть на дно.

При дотриманні цих правил у вас вийде смачна, ароматна, густа кава з пінкою.

Як правильно варити каву в турці?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *