Мікрохвильова піч – електричний прилад, який призначений для розігріву, розморожування та приготування їжі за допомогою електромагнітного випромінювання дециметрового діапазону.
Винайшов цю чудо-техніку американець Персі Спенсер і в 1946 запатентував свій винахід. Перша у світі свч-піч була випущена в 1947 і використовувалася виключно для розігріву їжі в солдатських їдальнях та їдальнях військових госпіталів. Але НВЧ-піч була в кілька разів більша за ту, що ми звикли бачити. Серійне виробництво почалося 1962 року японською фірмою Sharp. Тоді попит на неї був невисокий, проте сьогодні вона надійно прописалася в нашому житті. Мікрохвильова піч спрощує приготування їжі будь-якій господині на кухні.
Але є цікаві поради про речі, які не можна розігрівати у мікрохвильовій печі.
- Металевий посуд. Електромагнітні хвилі не зможуть дістатися їжі через металевий посуд і ваша їжа залишиться холодною.
- Не можна ставити посуд із “золотою облямівкою”, тому що навіть ця золота вузька смужка дуже сильно нагрівається, що здатна зруйнувати посуд.
- яйця. Вони у вас просто вибухнуть. Але якщо ви зробите невеликі дірочки в шкаралупі, вам вдасться цього уникнути.
- Сосиски із плівкою. Але якщо плівку знімете або проткнете вилкою, то можна.
- Герметично закритий посуд. Через тиск, що створюється всередині банки, вона може вибухнути.
- Воду. Вона може нагрітися понад 100 градусів, перегрітися. Коли ви візьмете склянку до рук, вода може вилитися назовні та обпалити руки.
- Також не можна запускати порожню мікрохвильову піч.