Кава-напій, який радує нас вранці своїм ароматом, бадьорить і піднімає настрій. Але, щоб кава вийшла смачною та ароматною, потрібно знати кілька простих правил які розповідає культура України.
- Каву заварюють у мідних турках. Турка має бути чистою.
- Вода має бути холодною і фільтрованою, не з крана. Знадобитися 40-50 мл води для тих, хто любить неміцну каву, можна додати 100 мл води.
- Каву молоть потрібно безпосередньо перед приготуванням. Краще використовувати каву тонкого помелу. 2 чайні ложки на кухоль кави.
- Турку перед засипанням мелених кавових зерен потрібно нагріти на вогні.
- Потім засипаємо мелену каву, наливаємо воду, для тих хто любить солодку каву, додаємо цукор і заважаємо до того, як поставимо на вогонь. На вогні кави не треба заважати! Вогонь має бути слабким.
- Каву не потрібно доводити до кипіння, як тільки пінка починає підніматися до країв, каву потрібно зняти з вогню. За бажанням, можна зняти з вогню на 6-7 секунд і знову поставити на вогонь, дочекатися, поки шапочка почне підніматися, потім знову прибрати з вогню. Таку процедуру можна повторювати 2-3 рази.
- У кружки налити окріп на 10-15 секунд, щоб вони прогрілися. Потім зливаємо воду і заливаємо приготовлену каву.
Чекаємо 1-2 хвилини, поки частки кави сядуть на дно.
При дотриманні цих правил у вас вийде смачна, ароматна, густа кава з пінкою.
Як правильно варити каву в турці?